Een eigentijdse,
westerse vorm van sjamanisme

Hallo, leuk dat je mijn verhaal wilt lezen.
Ik ben Remco de Jonge,
de Kleine Sjamaan

34 jaar was ik toen ik werd geconfronteerd met een burn out. De heftige jaren die er aan vooraf gingen, waarin ik mijn beide ouders had verloren, het bedrijf waar ik werkte had overgenomen en waarin mijn relatie van 16 jaar op de klippen liep, hadden uiteindelijk toch hun tol geeist. Dagen lag ik stil op de bank, kijkend hoe de klok zich minuut voor minuut vooruit bracht. Mijn hele systeem stond even in de ‘spaarstand’. Door te beginnen met eenvoudige yoga- en ademhalingsoefeningen, die later overgingen in meditaties en visualisaties, kreeg ik langzaam maar zeker weer een beetje grip terug op mijn leven. Ik begon te lezen. Alles wat ik maar voor handen kreeg over het menselijk lichaam en geest vrat ik op. Meer en meer begon ik mij (weer) te verdiepen in wie of wat we nu werkelijk zijn. Ik herinnerde mij dat ik ‘met de helm’ was geboren en hoe dat mij als kind in bijzondere situaties had gebracht. Als kleine jongen was ik me al vrij vroeg bewust van het feit dat ik het leven anders ervoer en binnenkreeg dan de mensen om mij heen.

Ik kon me weer verbinden en mezelf helen door bewust te werken met de energie van mijn lichaam en de energieën om mij heen. Het innerlijke pad van de sjamaan was geopend. Meer en meer ging ik mij verdiepen in het menselijk lichaam, zowel het fysiek, mentaal als energetische stuk, iets wat in een stroomversnelling werd gebracht door de ontmoeting met mijn lieve vrouw Lenny, met wie ik inmiddels al weer meer dan 10 jaar gelukkig getrouwd ben.

 

Een eigentijdse, westerse vorm van sjamanisme

Mijn behandelingen als magnetiseur kreeg steeds meer een sjamanistisch karakter. De healingen werden daardoor steeds krachtiger. Heel bewust koos ik ervoor om opgeleid te worden door sjamanen en spirtituele leraren uit alle windstreken, om zo de 'rode draad' te (her)ontdekken en daarmee oude wijsheden, samen met de ruime ervaring uit het bedrijfsleven, te integreren in een eigentijdse westerse vorm van sjamanisme. Deze inspirerende vorm richt zich zowel op de mens als individu en het bedrijfsleven. De opleiding sportmassage bracht mij naast diverse massagetechnieken ook de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam bij.

 

Een gezin met 5 kinderen

In 2015 werd ons gezin met 5 jonge kinderen opgeschrikt met het nieuws dat mijn vrouw Lenny was getroffen door een ernstige vorm van lymfeklierkanker. Een jaar van intensieve behandelingen volgde. In dit jaar begeleidde ik Lenny in haar proces en dat van onze 5 zoons. Inmiddels is Lenny al weer een aantal jaren vrij van kanker en schreef zij daar het inspirerende mini-theaterstuk 'de roep van Inanna' over, welke zij zelf, ondersteund door één van onze zoons, door het hele land ten uitvoer heeft gebracht.

In combinatie met een flinke dosis humor

In de lente van 2018 werd ik getroffen door een hartaanval als gevolg van een erfelijke aandoening en onderging ik een 4-voudige bypassoperatie. Mijn optimistische en krachtige instelling, in combinatie met een flinke dosis humor en alles wat ik had geleerd, zorgde ervoor dat ik boven verwachting snel herstelde van deze zeer ingrijpende operatie en gebeurtenis. Ook zorgde dit ervoor dat ik zonder angst en in volledige overgave kon zijn in de periode van het hartinfarct, de operatie en gedurende het herstel. Deze instelling en ervaringen neem ik dan ook graag mee in mijn contact met de ander.

Opleidingen

Magnetiseren 
- Bron van licht

Munay Ki 
- A. Villoldo

Opleiding intercultureel genezer  
- Orna Ralston
- Ahamkara Shaman
- Elliott Rivera
- Chief Dancing Thunder
- Jorge Nopaltzin
- Wai Tura †

Opleiding Sjamanistisch genezer
- Ahamkara Shaman

Opleiding Sportmassage
- IVS opleidingsinstituut

Workshops, trainingen en intencives

Healing van de interne organen
- Ahamkara Shaman

Sjamanistische doodrituelen
- Ahamkara Shaman

Diverse Shamanic workshop en incentives
- Komang, hindoestaanse priester (Bali)
- Ayako Goh (Singapore)
- John Lockley, Xhosa Sangoma sjamaan (Zuid Afrika)
- Don Sebastian, shaman/pago  (Peru)
- Ahamkara (Altai)

Trainer Schumannresonantie
- Schumanninstituut

Tevens ben ik door mijn pad in het leven ervaringsdeskundige in:

Gezin;
- Leven met een groot gezin met 5 kinderen
- Leven in een samengesteld gezin

Leven na scheiding;
- Als kind
- Als volwassene

Omgaan met ziekte van partner (kanker)

Verlies en rauwverwerking rondom familieleden; 
- Overlijden moeder na kanker
- Overlijden vader na kanker
- Overlijden stiefvader na kanker
- Overlijden grootouders na kanker en ouderdom

Verlies van baan/ werk

Energieverlies, leven en omgaan met beperkingen door ziekte/ trauma;
- Omgaan met en herstel van Burn-out
- Omgaan met en herstel van hernia in rug
- Omgaan met en herstel van migraine
- Omgaan met en herstel van hartinfarct
- Omgaan met en herstel van 4 voudige bypassoperatie

Kind met TOS (taal ontwikkelingstoornis)

Hoogsensitiviteit:
- Ikzelf
- Partner
- Kinderen 

 

Coaching en training

Trainingen
Coaching
Workshops
Wandelcoaching

Healing

Shamanic Healing
Sound Healing
Orgaanmassage
Visualisatie
Meditaties

Contact Us

de Kleine Sjamaan
Kaapduinseweg 14A-2
4371 NP Koudekerke (Dishoek)
06-364 742 20
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.